Ing. Július Forsthoffer, PhD.
Streda, 23. apríla 2025 o 14:00
Prezenčná forma: FCHPT STU, Radlinského 9, Bratislava, prednášková miestnosť CH16
Online forma: Google Meet, https://meet.google.com/zsz-pmot-jrs
Témy:
- Čo bolo skôr: víno, pivo, destiláty? Historický súvis ľudských poznatkov s rozvojom technológií
- Koncentrácia liehovín, tradícia či zvyklosť? Mendelejev ako „optimum“ určil 40 % obj.
- Kto sa v tom má vyznať? Destiláty vínne, ovocné, obilné, maceráty, likéry, rumy a mnohé ďalšie.
- Nový trend — odalkoholizované a bezalkoholické produkty.
- Princípy a techniky oddeľovania alkoholického podielu pomocou destilačných procesov.
- Skladovanie a zušľachťovanie destilátov starením v drevených sudoch.
