Jarný cyklus Chemickych horizontov 2016 končí prednáškou:
Ing. Zuzana Ciesarová, PhD.
Treba sa báť akrylamidu v potravinách?
v stredu 13. apríla 2016, o 14:00 h.
v prednáškovej miestnosti CH16, v novej budove FChPT STU Bratislava
Ak sa zaujímate o to čo jete nielen v čase obeda, čítajte ďalej …
Možno ste už zachytili informácie o akrylamide a prekvapilo vás, že aj v takých bežných potravinách ako je chlieb, keksíky, pečené zemiaky či káva, je čosi nebezpečné.
A možno máte ďalšie otázky:
– Čo to ten akrylamid vlastne je?
– Kto ho do potravín pridáva, alebo ako sa tam vlastne dostane? Je všade?
– Dajú sa také potraviny vôbec jesť? Je to škodlivé, ba nebezpečné? Treba sa báť?
– Kontroluje niekto, aby tam akrylamid nebol? Koľko je veľa?
– Keď už tam je, čo s ním? Máme šancu mať potraviny bez akrylamidu?
Ak vás zaujímajú odpovede, príďte. A možno bude otázok viac ako odpovedí.