Treba sa báť akrylamidu v potravinách?.

Jarný cyklus Chemickych horizontov 2016 končí prednáškou:

Ing. Zuzana Ciesarová, PhD.

Treba sa báť akrylamidu v potravinách?

v stredu 13. apríla 2016, o 14:00 h.
v prednáškovej miestnosti CH16, v novej budove FChPT STU Bratislava

Ak sa zaujímate o to čo jete nielen v čase obeda, čítajte ďalej …

Možno ste už zachytili informácie o akrylamide a prekvapilo vás, že aj v takých bežných potravinách ako je chlieb, keksíky, pečené zemiaky či káva, je čosi nebezpečné.

A možno máte ďalšie otázky:

–        Čo to ten akrylamid vlastne je?

–        Kto ho do potravín pridáva, alebo ako sa tam vlastne dostane? Je všade?

–        Dajú sa také potraviny vôbec jesť? Je to škodlivé, ba nebezpečné? Treba sa báť?

–        Kontroluje niekto, aby tam akrylamid nebol? Koľko je veľa?

–        Keď už tam je, čo s ním? Máme šancu mať potraviny bez akrylamidu?

Ak vás zaujímajú odpovede, príďte. A možno bude otázok viac ako odpovedí.

 

Pridaj komentár


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.