Informácie zo stránky schems.sk za mesiac december
Newsletter december 2022

Milé členky a členovia SChemS, priatelia chémie.

Dovoľujeme si Vám zasielať náš nový newsletter na základe Vášho členstva v Slovenskej chemickej spoločnosti, alebo Vášho súhlasu s jeho zasielaním (v prípade nečlenov).
V tomto pravidelnom mesačnom newsletteri by sme Vás radi informovali o aktuálnom dianí v SChemS, informáciách publikovaných na stránke schems.sk a pripravovaných konferenciách.
V prípade že o tento newsletter nemáte záujem, môžete sa odhlásiť na tomto ODKAZE, alebo tak spraviť kedykoľvek pomocou odkazu v pätičke každého mailu.

ChemZi 18/1 2022

Najnovšie číslo časopisu ChemZi môžete stiahnuť vo formáte pdf tu:
schems.sk/ChemZi

Novinky zo stránky

Odborný seminár
Radi by sme vám dali do pozornosti informáciu o odbornom seminári, ktorý sa uskutoční 5.12.2022 o 16:00 na Ústave analytickej chémie FCHPT – Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU. Na seminári vystúpi Ing. Adam Smolka zo Súdnolekárskeho pracoviska ÚDZS v Bratislave s prednáškou “Odber vzoriek pre toxikologické vyšetrenia, post-mortem vzorky”. Seminár je organizovaný v spolupráci s Odbornou skupinou Analytickej chémie SCHS. Tešíme sa na stretnutie s Vami.
Heyrovský-Ilkovič-Nernst Lecture 2022
8th International Seminar on Modern Polymeric Materials for Environmental Applications (MPM2023)

We would like to invite you warmly to participate in the forthcoming ‘8th International Seminar on Modern Polymeric Materials for Environmental Applications (MPM2023)’, Krakow, 17-19 May 2023.

All information is given at the mpm2023.pl web page.

Top Ten Emerging Technologies in Chemistry
Do Bratislavy zavítala nositeľka Nobelovej ceny za chémiu, prof. Ada Yonath.
V sobotu 15. októbra o 10.30 sa v Divadle P.O. Hviezdoslava v Bratislave uskutočnila diskusia  o pôvode a podstate života s Adou Yonath, svetovo uznávanou vedkyňou a držiteľkou Nobelovej ceny za chémiu.  
Ada Yonath už desaťročia skúma bunkový život na úrovni ribozómov. Aj vďaka jej výskumu dnes vieme oveľa viac o procese, ktorým sa DNA kód transformuje na svaly, kosti, kožu, ale aj základné stavebné kamene umožňujúce sluch, chuť, čuch, a pravdepodobne aj reč, či dokonca myslenie. Pomáha nám pochopiť vznik života, ale aj problematiku odolnosti voči antibiotikám a prispieva k vývoju nových antibiotík.

Nadchádzajúce konferencie

8th International Seminar on Modern Polymeric Materials for Environmental Applications (MPM2023)
17. - 19. máj 2023 Kraków
mpm2023.pl

75. Zjazd chemikov
4. - 8. september 2023 Vysoké Tatry
75zjazd.schems.sk

 
Facebook
Website
 
Pozrieť email v prehliadači.

Copyright © 2022 Slovenská chemická spoločnosť, All rights reserved.

Naša adresa je:
Slovenská chemická spoločnosť
Radlinského 9
Bratislava 812 15
Slovakia

Add us to your address book


Nechcete viac dostávať newsletter od SChems? Odhláste sa z odberu.

Email Marketing Powered by Mailchimp